Monday, 28 February 2011

serious , lagu ni sangat bermakna . khas untuk awak :)

WHAT ARE WORDS .


Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight

And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close ..



p/s : just for you . i will always be there :)

Chris Medina - What Are Words

Sunday, 27 February 2011

i am number four . aww . PERFECT !!

yeahhh . hey bloggers . tadi aku baru je hangout dengan my bff pegi cinema . today special , kitaorg tgk I AM NUMBER FOUR . omg ! serious . cerita tu sangat perfect and actor , actress dia sangat cool . yeahhh , im lovin it ! hahahahah . gosshhhhhh . perfect plot of story . mmg terbaek lah . 

cerita dia pasal this one guy , the number four lah , nama dia john smith kalau aku tak salah hehehee . and dia ni mmg bukan org bumi . dia kena kejar oleh satu puak ni , nak hapuskan dia . sbb tu dia selalu berpindah randah . but then , dia sampai pegi satu tempat ni and jumpa ngan sorang perempuan . yeahhhhhhhh . he falls in love ! goshhhh . sangattt romantic okayyyy . and sgt sgt cute :) and yeahhh , sangat sedih juga for the ending sbb dia kena berpisah dengan that girl . hello . ending dia sangat SAD !! true love , how come kena berpisah . but then aku sedar , this is just a movie . cerita cinta kat movie tak selalu jadi kat dunia luar . me , myself learned from the past . tak semua benda yg kita harapkan akan jadi kenyataan . tu mmg sangat sangat benar .

haihhhh . and apa lagi yg boleh aku kata yaa . oh okayyy . since kita dah ada kat dalam love topic yg aku bawa dari filem ni , apa kata kita cerita panjang panjang sket :) hurmm . yeahh , cinta ada banyak jenis , ada yang memberi , ada yang menerima , ada yang mempermainkan , ada yang dipermainkan . but then , cuba lah fikir baik baik , cinta tu indah okay . if someone gives you love , means that she / he really need you , appreciate you , loves you . tapi sangat sangat susah . serious . hidup ni tak seindah FILEM KOREA hahahaha even me , myself tak suka sangat layan korean film . haihhh . mmg susah okay . tapi cinta sejati adalah  apabila kita memberi cinta kepada orang yg sgt sgt kita sayang dan merelakan jika satu hari orang tu pergi dengan orang lain . HELLO . mmg agak streotaip la benda ni tapi it is so true ! :) kita merelakan , sbb kalau betul kita cinta , kita akan terima dengan rela hati , utk kebahagian org yg kita sayang tu :) well , welcome to reality . mencintai tak semestinya memiliki . 

okayyyy then . bloggers . im tired . hello hello for next entry nanti . will update as soon as possible :) xoxo ! byeeeeeee .


Saturday, 26 February 2011

talking to the moon . is this the end ?

hey . yeahh , dah lewat . sangat sangat lewat tapi tak boleh tido . currently tengah dengar lagu talking to the moon . nice song :) okayyy  . just wanna share with all of you , pasal benda yg sangat common sekali . CINTA . hehehe . ada apa dengan cinta . me , myslef pun tak tahu dah nak bagi jawapan apa .


ahaa . well to be honest , utk mencintai dan dicintai sangatlah susah . kadang kadang tade peluang pun nak rasa perkara tu di balas dengan sempurna . siapa kita nak mempersoalkan takdir . kalau mmg cinta tu bukan hak kita , so , kenapa nak salahkan takdir . tak salah mencintai . lumrah alam . cinta tetap cinta . hidup mesti ada cinta . satu hari nanti , bagi yang nak bercinta , cinta tu tetap ada , bahagia insyaallah ada di sisi kita .ada satu kisah cinta . antara seseorang dengan seseorang . 
kalau cinta tu sakit , kenapa tak lepaskan . orang lain bertanya dengan seseorang itu . orang tu menjawab , kalau cinta itu tak sakit , itu bukan cinta sejati . sebab cinta sejati adalah cinta yang ada pengorbanan , tolak ansur , kerelaan . kalau cinta itu tak sakit , itu bukan cinta . sbb dalam cinta , kita belajar erti setia , erti kecewa , di duakan .
kalau cinta tu tak sakit , itu bukan cinta , sbb dalam cinta sejati , ada tangisan , ada khayalan , ada angan yang mmg kita sendiri tak dapat nak tafsirkan . cinta ini memang sakit . tapi inilah cinta . dan cinta ini ikhlas utk dia .

well , bloggers . maybe kita boleh continue bab ni lagi hehehe . hey , cinta . maybe ini bukan masa yang terbaik utk berterus terang tapi demi cinta ini , aku tetap di sini . yeah , sekalipun bukan utk menunggu lagi , tapi aku ttp di sini , supaya kau tahu jalan balik and kita akan bertemu lagi . 

~ selamat pagi cinta ~ 

TERANCANG . hahaha . okayy , aku big boss yg tak officially :)

yeahhh . hello bloggers . entry kali ni pasal satu group yg ada kat UiTM kuantan ni hahahaha . well , sangat lah hot setaffff sebab aku big boss dorang walaupun tak kena iktiraf and tade sijil hahaha . some of them mmg kawan baik aku :) zery , desktop , mus , aidil , jebeng , hud . ya yaa . aku rapat ngan ni je . yg lain tak lagi . hehehee . well , dorang ni mmg sgt sgt baik :) lebih lebih lagi aidil HAHAHA sbb aidil mmg patuh dgn aku . aku kan big boss . mus . yaa . mus sama ngan aku . kalau kitaorg chat , topik tu jea lah yg mmg popular hahaha . and thanks mus sbb kau selalu bagi nasihat kat aku . hud pun sama . and yeahhhhhhhh . ada dendam yg belum d bayar :) hahahaha . HANTU KRING KRING . okayy . sabar okayy . next time kita buat vid pasal hantu prepaid hahahaha .apa pun , thanks lah hud . kau buat lawak kena pada masa , aritu hehehe jebengg . oh tidak . dia ni sangat sengal . nak lawan makan pun  takan padahal makan ayam 3 ketul je , hahaha tapi suara dia sumpah sedap hahaha .masuk mentor lah nanti hahahaa .

zeryy , yaaa . abang long terancang tapi pangkat tak tinggi mcm aku sbb aku big boss hahahah . okayy . dia mmg baik and jarang pendingkan aku . well , lately ni mmg byk sgt masalah , so nasihat aku , cool beb . study jangan tinggal . tu je penting skrg :) and yeahhhhhhh . DESKTOP . hahahaha . alif tahir . bangga lah tu . suara sedap . sengal je memanjang . hahahaa mmg lawak . terbaik lah dari ladang . kau selalu bagi aku nasihat yg berguna juga eh .mmg kau boleh lah d guna pakai top :) ahahahahaa


zery , mus , hud , aiman , aidil 
 p/s : aku tak tahu nak cakap apa pasal aiman . sbb tak pernah cakap lebih lebih lagi hehehe tapi for sure dia mmg baik :)


 ~ DESKTOP ~

WELL , tu je lah yg aku boleh cerita pasal terancang ni hahaha . to be honest , dorang semua ni mmg baik and just simple . havoc and cool :) sbb tu aku suka jadi big boss tak rasmi dorang hahhaha  sijil tak dapat lagi . hopefully kita semua boleh jadi kawan sampai bila bila :) amin . end . bye bloggers .

best friends . ily :)

ahaa . kali ni aku nak cerita pasal bff aku yg perempuan and also others yg mmg aku consider as bff :) hehehe . okayyy . bff aku perempuan sikit je . kesian kan aku ni . hahahaa . bukan tanak kawan ngan perempuan , tapi tak tahu kenapa , mmg bff perempuan aku sikit je . well , HELLO . its better than being hypocrite . aku tanak kawan and then actually dia tak value aku pun . hee . lagi teruk kan . okayyy .

first of all . aku ada tiga org kawan perempuan yg mmg aku sayang sangat sangat . BELLA , AIZA , AQILAH . well , dorang ni mmg terbaek . kalau aku ada masalah , muka dorang lah yg duduk depan aku and dengar semua  masalah aku . sbb tu aku syg dorang and paling penting , dorang tak hypocrite :)



aku and aqilah :)


aku and bella :)


anis aiza , roomate terbaik sepanjang zaman :) ily !!


okaayyyyyyy . tu lah bff aku . tapi kan . actually aku ada lagi bff perempuan . budak tesl !! hehehe . sangat sayang dorang :) sbb dorang mmg baik . 
okayyyy . MAISARAH HASHIM . oo man , sayang sarah :) dia mmg baik sgt sgt . kitaorg selalu lepak tangga kalau nak buat heart to heart hehehe . well , im gonna miss you sarah . jgn risau , aku kan dah janji , aku jaga rezza bebaek kat sini . kalau dia curang , aku sekeh kepala dia hahahaa . HAKIMAH MOHAMAD . aww cik kim . suka sangat ngan cik kim sebab sangat sangat baik . well , insyaallah kita ttp jadi kawan sampai bila bila cik kim :) sayang cik kim !! oyeah2 hahahaha
JANNAH ALIAS , CAHAYE IZZATI . hehehe korang duaaa . walaupun kita lambat kenal , tapi mmg best lah dapat kawan ngan korang dua sbb korang mmg gila and sewel hahahaha . suka kacau jannah hahaha . aku doakan kita semua boleh jumpa lagi lepas ni . insyaallah . stay hot , stay gorgeous . sayang korang :)

WOKEYYY . siapa lagi !! for sure lahh , mereka ni bff aku . AIMAN AKMAL , SYAHIR AMAT . hahaha . dorang dua mmg sengal . tapi believe or not . dorang mmg terbaik . aku sayang korang dok :) SHAH HAFIZIE , NIZAR ZULKAFLI . ahaa . korang dua jugaaa . aku dah anggap korang bff aku sbb korang selalu dengar masalah aku :) korang mmg baik lah . syg korangggg .

okayy then . tu je lah kot . penat penat . hahahaha . tapi serious , i do really appreciate them . xoxo . byebye bloggers :)

best friends saya . heart them !

BFF ! yaa .since masuk uitm ni . i have a lot of bff :) well . agak pelik because most of them guys hehehe . well , tade beza pun . yg penting , true friendship . aku tak cari kawan yg hot , yang byk perangai , byk kerenah . simple is better . okayyy . aku sayang bff aku . kitaorg selalu hangout sama sama :) yaa , i am their sister . youngest sister . aku dah anggap bff aku mcm abang aku . and pls , jangan ambil diaorg because i really need them . okay . here it is . my BFF :)


okayy . my bff :) rezza , mikki , topek , tahrir , iwan , sajarul , nasri , kucai , apis , joe . 
sangat sangat sayang dorang . and masing masing ada perangai . well , kadang kadang sakit hati gak dengan dorang tapi they're the best . aku sumpah sayang sangat kat dorang semua :) 
yaa , rezza . sumpah aku sayang kau lah bff :) walaupun kau selalu marah aku , kadang kadang saiko aku lebih lebih tapi aku tahu kau marah sbb tanak aku jadi bengap sangat , aku betul betul harap kita satu U lagi nanti  .topek , tahrir , kucai , apis . korang empat org selalu maki aku . hahahaha . tapi tak kesah , sbb aku tahu , bila aku susah and senang , korang ada je . thanks tahu . aku sayang korang sgt sgt .saja , iwan , nasri , joe . yaaa . korang mmg matang . selalu bagi nasihat mcm org tua hahaha . tapi aku suka jadi bff and adik korang . thanks tahu :)
and mikki . yeah , thanks for everything . kau baik , selalu marah bila aku pending , kadang kadang apa yg kau cakap tu pedas gak , but then aku terima . sbb aku mmg appreciate kau :) thanks ya . hopefully kita tetap sama sama . kalau kau ada berjuta kawan lain yg boleh comfort kau lepas ni , do remember , if anything happen , kau ttp ada aku . i'll be there :)


~ kucai , rezza , topek , joe , iwan , saja , apis ~


 ~ me and mikki ~

haihhh , to be honest , aku sangat sangat bahagia dengan korang semua . korang dah buat hidup aku kat UiTM ni best sangat . thanks :) and yeahhh . sometimes , aku sedar gak korang nak ada gap between kita sbb takkan lah 24/7 aku nak kena ngan korang kan hehehe . dont worry bff . as long as korang tak lupa aku , its okay . aku faham :) aku sayang korang and aku sangat sangat nak korang tahu yang tolonglah , jangan pernah lupa kat aku okay . 

well , tu je lah kot utk entry kali ni . well , for the next entry . aku nak cerita pasal bff aku yang lain pula :) ahaa . and maybe love story ! wahhh . eh ehhh . sabar . love story ada byk version . so , maybe bukan love story version aku . but version org lain . lastly , kalau kita ada kawan , kawan yg betul betul ada dgn kita , kenapa kita kena lupakan dia bila kita dah jumpa yang lain ? stick together dear . remember this . stick together .byeee bloggerssss :)

Friday, 25 February 2011

new chapter . new story .

  


Finally . i have my own blog . yeahh , quite cool . sekarang dah boleh cakap panjang panjang . express my feeling . hurm . what else can i say . sometimes , benda macam ni lah yg boleh tolong kita untuk bercakap and meluah hehehe . okay then , my new entry . its all about me . simple girl , yeah , paling senang nak describe . hehe . aku memang simple and sangat sangat simple . nothing special i guess . well itu lebih baik daripada jadi hipokrit . ahaaa . loser , major loser . hypocrite is so not me . i'm good being me . okay okay . hurmm . okayy . i have so many friends since masuk UiTM hahahaa . sedih hidup aku . yeahh , aku suka berkawan , dengan sape sape je lah . as long as dorang tak backstab , it would be great :) hehehe . haihhh . okayy , im the third in my siblings . youngest daughter ! sayang umi and abah . sayang sister , sayang brother . hurm . okayy . imma single lady . but my heart probably dah taken . well , its okay . normal lah tu hehehe . i value true friendship . sbb tu aku sayang semua bff aku . yeahhh . next entry pasal BFF ! aww . so likee . my BFF mmg terbaik dari ladang . what else ? hurmm . okayy . aku suka baca novel , suka layan movie , suka tgk anime kat animax dgn adik aku , suka layan facebook , youtube . wahhh . aku suka buat semua benda . hurmm . okayy then . tu je lah kot . apa apa nanti , aku update lagi . byeeeee .